Het vinden van de juiste fietsband is al lastig genoeg, en de grote variatie aan merken maakt de zoektocht niet makkelijker. Gelukkig zijn er drie merken die er in Nederland met kop en schouders bovenuit steken. Op drie staat het merk Continental. Continental fietsbanden zijn een uitstekende optie voor all-season coureurs, en zijn met name veilig in natte en droge omstandigheden. Het merk biedt ook een paar gerenommeerde winterbanden, wat een goede optie is voor bestuurders die op zoek zijn naar meer betaalbaarheid. Deze banden staan met name op nummer drie doordat ze voor alle seizoenen goed op de weg liggen. Of je nu over gladde stenen fietst, of juist heet asfalt. Deze banden houden je op de weg.

Op nummer twee staat de Schwalbe

Het gaat hier niet om het onterecht uitlokken van een penalty, maar over een fietsband waarmee je veilig de weg op kan. Schwalbe banden zitten boordevol technologie. Met lekbescherming, gripvaste rubber compounds en loopvlak patronen die zijn ontworpen voor verschillende ondergronden, fiets je altijd veilig en duurzaam. Schwalbe biedt breed een scala aan verschillende beschermings technologieën aan. Sommige van deze technologieën beschermen tegen lekke banden door het loopvlak, terwijl andere de zijwanden beschermen tegen insnijdingen en schaafwonden. Dit zorgt ervoor dat de banden lang goed blijven en niet snel slijten. Hierdoor hoef je ze niet vaak te vervangen, en is de kans op een plotselinge lekke band klein.

De top van alle banden: de CST-band

CST fietsbanden staan bovenaan op het lijstje van de beste fietsbanden in Nederland. De CST banden beschikken ook over nieuwe technologieën, net als de Schwalbe. De banden zijn stevig en voorkomen een snelle lekke band door een omhoogstekend steentje of heet asfalt. Daarnaast beschikt de CST-band over een schokdemping wat fietsen over hobbelige wegen comfortabeler maakt. Dit maakt de band ook zeer geschikt voor een mountainbike waarmee je over onverhard terrein rijdt. De CST-band beschikt over alle extra’s, waardoor er altijd een band bijzit die aansluit bij je wensen en fietsstijl.