‘Plasticsoep’ is inmiddels een bekend woord voor iedereen. Dit gaat over het plastic dat zich in de oceanen bevindt. Dit is gevaarlijk voor mens, dier en de natuur. Dieren kunnen verstrikt raken in het plastic en zo gevaar lopen. Er zijn vaak beelden rondgegaan van schildpadjes met plastic om hun nek of zeehonden verstrengeld in plastic materialen. Om deze problemen te laten verdwijnen is het belangrijk om het plastic gebruik te verminderen tot laten verdwijnen. Hiervoor worden veel initiatieven getoond, zo ook door briters.nl. Zij zetten zich in voor plasticvrije producten.

Welke maatregelen worden er genomen?

Om de hoeveelheid plastic in onze wereld te verminderen worden verschillende maatregelen genomen, van groot tot klein. Zo zijn plastic rietjes in Nederland eigenlijk bijna helemaal verdwenen. Steeds meer producten worden gemaakt van gerecyclede materialen. Op een verpakking wordt dit vaak aangegeven met een keurmerk. Het scheiden van afval helpt ook om het plastic te verzamelen en zo opnieuw te gebruiken. Zo zijn er al veel gemeenten die werken met een speciale afvalbak aan huis voor plastic. Niet alleen het scheiden van afval is belangrijk, maar ook de voldoende aanwezigheid van vuilnisbakken. Zo is de kans kleiner dat mensen hun afval in de natuur gooien en het afval zo bijvoorbeeld in het water terecht komt.

Waar kunnen we nog op verbeteren?

De vele initiatieven die er worden getoond leiden tot vermindering van het gebruik van plastic en een betere afvalverwerking. Toch kunnen er nog veel verbeteringen plaatsvinden. Wanneer je in de supermarkt kijkt naar de vele verpakkingsmaterialen, dan vraag je je vaak nog af waar dat toch voor nodig is. Bij fruitbakjes wordt er bijvoorbeeld vaak voor gekozen om de harde plastic deksel te vervangen voor een zachte plakplastic laag. Toch zijn er nog veel etenswaren in overbodig veel plastic verpakt. Door deze verpakkingen te minderen kan er nog extra plastic worden bespaard.

Wat doe jij?

Als individu kun je wel eens het idee hebben dat jouw acties weinig bijdragen aan het grote geheel. En dat is zonde. Want juist aan het bovenmatig gebruik van plastic kun je als individu een grote bijdrage leveren. Door simpel minder plastic producten te gebruiken in je dagelijks leven. Is het dan echt zo eenvoudig? Ja! Graag zoomen we in op de oplossing die Briters.nl biedt. Bij Briters.nl vervangen ze producten die je bijna dagelijks gebruikt in 100% plasticvrije alternatieven. Denk daarbij aan wasmiddelstrips voor de wasmachine. Als vervanging van de plastic flessen. En tooth tabs als vervanging van plastic tubes tandpasta. Dit zijn producten die je bijna dagelijks gebruikt, door juist die producten te vervangen door een 100% plasticvrij alternatief maak je ook als individu een grote impact!