Als het op verlichting aankomt, hebben we tegenwoordig een heleboel opties. Eén daarvan is de Led spot, een soort verlichting die je waarschijnlijk wel eens gehoord hebt. Maar wat maakt deze soort verlichting nou zo bijzonder? Een belangrijk kenmerk van led-verlichting is dat het super duurzaam is. Dat betekent dat het langer meegaat dan andere lichtbronnen. Ook gebruikt het minder energie om hetzelfde hoeveelheid licht te produceren. Dus eigenlijk is led-verlichting een win-win situatie. Minder energie verspillen en tegelijkertijd langer licht hebben. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

 Mythes rondom led-verlichting ontkracht

Er zijn wel een paar mythes rondom led-verlichting. Eén daarvan is dat led-verlichting geen warmte produceert. Dat klopt niet helemaal. Led-verlichting produceert wel warmte, maar veel minder dan andere soorten lichtbronnen zoals gloeilampen. Dus de kans dat je je vingers brandt aan een led-lamp is een stuk kleiner. Een andere mythe is dat led-verlichting niet sfeervol kan zijn. Veel mensen denken dat led-verlichting alleen maar fel en koud licht geeft. Maar dat is niet waar. Led-verlichting kan in alle soorten kleuren en tinten komen. Dus je kan nog steeds dat gezellige warme licht in je kamer hebben met led-verlichting.

Feiten over led-verlichting die je moet weten

Ten slotte, tijd om een paar feiten over led-verlichting op een rijtje te zetten. Led-verlichting is ontzettend energiezuinig. Het kan tot 90% minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. Dat is een flinke besparing. Een ander belangrijk feit is dat led-verlichting langer meegaat. Een Led TL bijvoorbeeld, kan tot wel 50.000 uur branden. Dat is veel langer dan een gewone gloeilamp. Bovendien is led-verlichting veiliger. Het produceert minder warmte en het glas van de lamp is meestal niet zo heet. Dat vermindert de kans op brand. Dus naast duurzaam is led-verlichting ook nog eens veilig. Kortom, het loont om over te stappen op led-verlichting.