Kamperen met je buscamper in Nederland wordt steeds populairder, sinds corona ervoor zorgde dat mensen niet naar het buitenland op vakantie konden. Hierdoor gingen veel Nederlanders kamperen in eigen land. De een zat in een tent en de ander heeft een camper gekocht via bedrijven zoals https://buscamperopmaat.nl. Dit is veel mensen zo goed bevallen, dat het aantal kampeerders met camper in Nederland erg is gaan stijgen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om voor de vakantie dicht bij huis te blijven. In deze tekst gaan wij jou dan ook vertellen waarom mensen dit doen en wat de voordelen hiervan zijn. Misschien ga jij komende zomervakantie ook een bezoekje brengen aan een Nederlandse camping, in plaats van een vakantie in het buitenland.

Weinig reistijd met de camper

Eén van de dingen die mensen vaak vervelend vinden aan op vakantie gaan, is de lange reistijd die hierbij komt kijken. Voor een vakantie in landen zoals Frankrijk of Spanje ben je uren en soms meerdere dagen onderweg. Niet iedereen zit hierop te wachten. Met een grote camper is dit niet altijd handig. Met een vakantie in Nederland ben jij zo op je vakantiebestemming. Meer dan twee uurtjes rijden zal je niet snel hoeven. Hier komt ook nog eens bij dat je niet voor honderden euro’s aan benzinegeld kwijt bent. Als je met je camper van https://buscamperopmaat.nl weg gaat, dan kan dit voor een verre reis veel geld kosten. Zonder tol en met een korte reistijd bespaar je veel geld.

Eigen taal kunnen spreken

Boodschappen doen voor op de camping is in het buitenland soms nog een uitdaging, als je de taal niet kunt spreken. In Nederland zul je hier geen last van hebben. Je kunt gewoon je eigen taal spreken. Dit is voor veel mensen een stuk fijner, omdat zij anders moeilijk uit de voeten kunnen komen.