CO2e uitstoot is een veel besproken onderwerp. Niet alleen veroorzaakt te veel CO2e uitstoot luchtvervuiling, het zorgt ook voor een snellere opwarming van de aarde en daarmee klimaatverandering.

 Een sector die veel CO2e uitstoot is transport waaronder ook aanhangwagens vallen. HAPERT Aanhangwagens is een aanhangwagen producent die sinds enkele decennia in snel tempo verandering aan het doorvoeren is die bijdragen aan het minimaliseren van de CO2e uitstoot. Hiermee probeert het bedrijf haar CO2e voetafdruk zo klein mogelijk te maken en hopelijk te fungeren als voorbeeldfunctie voor andere bedrijven.

Het minimaliseren van de CO2e uitstoot uit zich bij HAPERT Aanhangwagens zowel in de producten die zij maken als in het bedrijfspand. Zo heeft het bedrijf een eigen lasserij waar chassis van aanhangwagens worden gefabriceerd. Hierbij komt warmte vrij waarmee verse lucht van buiten wordt opgewarmd. Zo hoeft het bedrijf minder te verwarmen waardoor energie wordt bespaart.

Om er voor te zorgen dat in de zomer de airconditioning minder hoeft te worden gebruikt zijn de kantoren van HAPERT Aanhangwagens voorzien van effectieve zonweringen. Ook is het gehele kantoor gasloos dankzij de installatie van warmtepompen. Op het dak van het bedrijf heeft de aanhangwagen bouwer maarliefst 885 zonnepanelen geplaatst waarmee meer dan de helft van alle door het bedrijf gebruikte elektriciteit wordt gegenereerd.

In de aanhangwagens van HAPERT zit aluminium verwerkt. Tijdens het produceren van aluminium komt er zeer veel CO2e vrij. Om dit te minimaliseren gebruikt HAPERT Aanhangwagens aluminium leveranciers die gebruik maken van groene energie en zo veel mogelijk materiaal recyclen. Dit resulteert in een vermindering van CO2e uitstoot op het gebruikte aluminium van 1087 ton per jaar. Dit is in vergelijking met het gemiddelde in Europa geproduceerde aluminium.

Dankzij constante innovatie worden de aanhangwagens van het merk HAPERT steeds minder belastend voor het milieu. Zo heeft HAPERT bijvoorbeeld de composietvloer uitgevonden. Deze vloer is sterker en lichter dan hout. Ook is deze vloer geheel recyclebaar.

De wereld verandert en daarmee ook de aanhangwagen markt. HAPERT Aanhangwagens doet haar best om haar steentje bij te dragen om zo in de toekomst te kunnen leven in balans met de draagkracht van de aarde.