Afvalmateriaal, een slechte productiviteit en afkeurcomponenten zijn stuk voor stuk tekenen van een ontoereikend bewerkingsproces en een niet duurzame bewerking. Met de juiste gereedschappen en bewerkingsstrategieën kan er volgens Sandvik veel winst op het gebied van duurzaamheid worden behaald bij het verspanen van metaal.

Metalen vormen de ruggengraat van de hedendaagse geïndustrialiseerde wereld. Terwijl overheden wereldwijd van plan zijn de CO2-uitstoot te verminderen, zal de vraag naar hernieuwbare technologieën en metalen toenemen. Het International Energy Agency (IEA) Steel and Iron Technology Roadmap rapporteert zelfs dat de wereldwijde vraag naar staal zal toenemen met meer dan een derde tussen nu en 2050. Maar naarmate de vraag naar metaal toeneemt, zullen ook de verwachtingen ten aanzien van de herkomst, de productie en het gebruik van metalen in de productie stijgen.

Het volledige bericht lees je hier: https://www.metaalnieuws.nl/duurzaam-verspanen-kan-alleen-met-het-juiste-gereedschap/