Een coatingvloer is een vloer die kan bestaan uit epoxy, polyurethaan of acrylaat. Een coatingvloer wordt veelal vergeleken met een gietvloer, maar toch kent het wat verschillen. Zo heeft een coatingvloer een dunnere laagdikte dan een gietvloer.

Een coatingvloer is belangrijk wanneer jij jouw vloer helemaal compleet wil maken. Om jouw vloer compleet te maken, wil je ervoor zorgen dat jouw coatingvloer beschikt over een antisliplaag. Al helemaal wanneer de ruimte vaak nat is.

Nu zul jij je ongetwijfeld afvragen wat nou de juiste antislipvloer is voor een natte ruimte. Dat is precies waar dit artikel voor is. Lees verder en beantwoord je vraag.

Terrassen, balkons en keukens

Plekken waar een antislip coating goed van toepassing komt, is op plekken als terrassen, balkons en keukens. Deze plekken kunnen met veel nattigheid te maken krijgen. Denk aan regen bij onafgedekte terrassen en balkons en een lekkage bij jouw vaatwassers in de keuken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een antislipvloer met een R-waarde van 11. Zo ben je er namelijk van verzekerd dat jij niet snel zult uitglijden.

De R-waarde staat voor de antislipwaarde. Hoe hoger de waarde is, hoe beter de antislip is. Hoe hoger de waarde is, betekent echter ook dat het moeilijker wordt om de vloer schoon te maken.

Natte en vettige ruimtes

 Naast terrassen, balkons en keukens wil je ook een antislip vloer in natte en vettige ruimtes hebben. Denk bijvoorbeeld aan een slagerij. Een slagerij zal dagelijks te maken krijgen met een natte en vettige vloer door al het vet dat van de dieren afkomt. Door in zulke gevallen een antislipvloer met R-waarde 13 te plaatsen, zal het bijna onmogelijk worden om daar uit te glijden.

Zoals net werd benoemd, hoe hoger de R-waarde, hoe moeilijker het schoon te maken is. Daarom wil je zo snel mogelijk de vloer schoonmaken. Anders zal het vet in de vloer blijven zitten en wordt het steeds moeilijker om het spik en span te krijgen.