Als je een coating nodig hebt voor je vloer zijn er talloze opties. Je hebt zoveel verschillende soorten coating vloeren dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer je een coating gaat uitkiezen is het dan ook belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat. Elke coating heeft namelijk andere eigenschappen. Het is belangrijk dat de coating goed aansluit bij de soort vloer. In dit artikel geven wij 3 tips voor het kiezen van de perfecte coating.

Bepaal het gewenste doel van de coating

Als je een coating gaat uitkiezen is het belangrijk dat je weet wat de eisen van je vloer zijn. Heb je de coating bijvoorbeeld nodig omdat er veelvuldig gebruikgemaakt wordt van chemicaliën? Een epoxy vloercoating is dan een goede optie! Een epoxy vloercoating wordt namelijk onder andere vaak gebruikt als industrievloer, magazijnvloer, ziekenhuisvloer en hellingbaan parkeergarage. Het zorgt voor een keiharde vloer en is daarom duurzaam in gebruik! Een PU-coating is totaal anders. Deze coating zorgt voor een zachte vloer waardoor het aangenamer is om op te lopen. Deze coating wordt dan ook vaker gebruikt in showrooms, kantoren en musea.

Kijk naar de voor- en nadelen van de coating

Het ligt misschien voor de hand, maar elke vloercoating heeft voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk dat je een professional inschakelt om te kijken of de coating goed aansluit bij je situatie. Een PU-coating is bijvoorbeeld minder bestand tegen chemicaliën. Een professional kan je hierbij goed advies geven!

Kijk naar de prijs

Elke soort vloercoating heeft een andere prijs. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wat de verschillen zijn qua prijs. Vaak kan je door een extra bedrag te betalen een extra toplaag laten toevoegen op de coating. Hierdoor gaat de coating langer mee en is die minder krasgevoelig. Als er extra werk zit in het voorbewerken van de vloer is het ook belangrijk om met die kosten rekening te houden. Laat je goed informeren, elke soort coating heeft andere mogelijkheden!